Nybøllevej 47
2765 Smørum
Tlf: 44 32 65 64
E-mail: info@dankoi.dk

Stør / Sterlet

I de senere år er bassinerne der bygges herhjemme blevet større og større. Dette giver god mulighed for også at hold Stør i bassinet. Stør kræver meget plads og god vandkvalitet. Desuden er Størens foder meget proteinrigt, hvilket stiller store krav til filteret. For at holde Stør tilfredsstillende bør bassinet etableres som til Koi. Samtlige Stør typer er bundfisk som søger deres føde med fire skægtråde der er afsat lidt nede under snuden. De er dog meget madglade og kan nemt lokkes til vandkanten ved fodring. De svømmer konstant, men er dog mest aktive i tusmørke.

Der er mange varianter af stør, men samlet for dem alle, bliver de fleste med tiden meget store. F. eks den Sibiriske Stør (Acipenser baerii baerii) bliver op til 2 meter og kan veje op til 100 kg. Det gælder tilsvarende for Diamantstøren (Acipenser gueldenstaedtii ).

Kniber det med pladsen kan valget evt. falde på en Sterlet (Acipencer ruthenus ) som ”kun” bliver ca. 125 cm. Med en vægt på omkring 16 kg. Man skal huske at Størerne er aktive ned til frysepunktet, hvorfor de i modsætning til de fleste andre bassinfisk, skal fodres til vandet er tæt på frysepunktet.